12. Shelf spaceIetwat verdwaasd liep Jan Jaap Ferwerda door de bouwmarkt op zoek naar... ja, waar naar was hij eigenlijk op zoek? En als hij zou weten waar hij naar op zoek was, welk gangpad moest hij dan hebben?
Hoe vaak had hij zich al niet voorgenomen nooit meer een stap te zetten in de bouwmarkt of wat voor markt dan ook?
Markten brachten hem in paniek. Alleen als hij niets nodig had, puur voor de romantiek en nostalgie, wilde hij nog wel over een markt struinen, maar dan bij voorkeur een buitenlandse, met exotische etenswaar. Hij kon zich urenlang vergapen aan exotische etenswaar, maar alleen als hij niets hoefde te bestellen laat staan afdingen.
In de bouwmarkt, bij de schroefjes, boutjes en moertjes, raakte hij gefrustreerd dat nou net hij, met zijn nerveuze kantoorhandjes, zich weer door zijn eigen onstuitbare dadendrang had laten overhalen om te klussen. Het verzoek kwam van Tineke. Ze wilde meer shelf space.
Iedereen wil meer shelf space, had Ferwerda gezegd. Ik wil ook meer shelf space.
Dan maak je toch meer shelf space voor jezelf? Enzovoorts, enzoverder tot in de eeuwigheid amen.
Achteruitlopend, dus met de rug, klassiek, als in een romantische film, liep hij niemand minder tegen het lijf dan... tromgeroffel... Becky. Zijn knokige, wat bolle oudemannenrug kwam in aanraking met haar vrouwelijke vormen. Nog voordat hij sorry had uitgeroepen riep hij uit: Darling, wat doe  j i j  hier?
Nou, dat kan wel wat aardiger, sneerde ze terug. This is the place where we met the first time, remember? Of is dat alweer uit jouw muffe brein verdwenen?
Ha! Dat was toch bij de tuinartikelen? Jij vroeg toch aan mij om advies over welke tuinslang je moest kopen? Toen keek je me heel ondeugend aan, ik geloof zelfs met een vinger in je mondhoek. Dat vond ik leuk. En toen ik begon uit te leggen welke soorten je volgens mij had, zei jij: you know what, I don't even have a tuin!
No need to refresh my recollection, Janja, ik weet nog precies! lachte Becky haar imperfecte tanden bloot.
En nu, wat doe je hier nu?
Een nieuwe deur uitzoeken. Roman demolished our frontdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn