11. Pillow talk

Van Gogh: Vlinders en klaprozen

Japi, fluisterde Tineke, terwijl ze zich door hem liet verwarmen in bed.
Ja Tien.
Ik vind het wel heel fijn dat je niet bij dat mens moederdag bent gaan vieren, voorzover er van een viering dienaangaande sprake kan zijn.
Graag gedaan. Het is niets.
Nee, ik bedoel, ik had het wel heel erg gevonden geloof ik als je bij dat mens moederdag was gaan vieren met ontbijt op bed en wat daar niet zoal uit kan voortvloeien of aan voorafgaan, terwijl die vreselijke Jimbo op zijn Wii zit.
Ze zit bij Roman. Roman heeft plotseling bedacht dat hij ook wel eens wat aardiger kan zijn... maar...
Maar?
Wil je haar niet meer aanduiden met dat mens. Dat vind ik zo godvergeten respectloos. Vrouwen kunnen zo respectloos zijn tegen elkaar.
Hoe moet ik haar dan aanduiden? Ze sleept je mee naar een rechtszaak die je onmogelijk kunt winnen, vervolgens ga jij door je rug en sleept ze je mee naar een fysio die je bovenbeen van je bil af scheurt. Tenslotte sleept ze je mee naar een sushi-restaurant om twintigduizend euro van je af te troggelen, zonder te vertellen waarvoor of wanneer ze die denkt terug te gaan betalen.
Ze heeft ook een naam, Tien.
Ja. Becky. Zelfs jij weet haar achternaam niet.
Die weet ik wel maar die kan ik niet uitspreken.
Dat is hetzelfde.
[Stilte.]
Ik wou je een massage geven voor moederdag. Ik weet, ik ben niet zo goed als Hassan, maar ik doe mijn best.
Nou, begin maar in mijn nek dan. Daar zit het muurvast.
[Masseert.]
Au.
Je moet ook niet zo hard werken, poedeltje.
Ik werk niet harder dan andere hoogleraren fysica aan twee universiteiten waarvan een in Heidelberg en als vrouw moet ik nog een stukje harder werken.
Ja ja. Stil nou maar.
Weet je wat het is Japi, ik ben eigenlijk ook moeder, heb ik bedacht... Ik heb mij eigenlijk ook altijd moeder gevoeld...
Dat is een mooie... Van wie dan.
Van wie dacht je. Van jou natuurlijk, Japi. Jij bent het kind dat ik nooit heb willen baren. En toch, of misschien wel daarom, houd ik tegennatuurlijk veel van je.
O.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn