Notulen eerste (en enige) bestuusvergadering Stichting Sehnsucht

Afbeeldingsresultaat voor chickpea art
Sadi Tekin


Aanwezigen: penningmeester, adviserend lid, secretaris/oprichter
Afwezigen: voorzitter (ziek), officieuze heerseres (huis uit gevlucht)
Agenda: stopzetten van alle lopende activiteiten

De vergadering werd geopend met een bordje pompoensoep, met daarin een klodder crême fraiche, een miniboeketje verse koriander en wat geraspte sinasappelschil. Penningmeester en adviserend lid opteerden daarbij voor groene thee; secretaris/oprichter verklaarde enigszins onsamenhangend dat hij wijn wilde omdat hij hoofdpijn had. De soep bleek niet zo heet te worden gegeten als hij werd opgediend. Hij werd ook niet zo heet opgediend als hij in de pan had gezeten.

Het was tijd voor verse rode bietensalade met feta, dille, kappertjes en geroosterde hazelnoten. Makkelijk hoewel tijdrovend maar altijd lekker dacht secretaris/oprichter, (en goedkoop, wist penningmeester). Geroosterd Turks brood met huisgemaakte humus (van  g e p e l d e  en daarna geroosterde kikkererwten – echte liefde dus) en babaganoush (met een kwart teen in plaats van de gebruikelijke hele teen knoflook) omdat het bestuur na de vergadering de wereld nog aan moest kunnen.

Het dessert, bestond, alweer simpel maar doeltreffend, uit vadsige frambozen (uit Spanje, hetgeen het schuldgevoel over de environmental imprint van deze vergadering temperde bij secretaris/oprichter), met slagroom (spuitbus, helaas weer milieustrafpunten) met daaroverheen een sneeuwtje van cacaopoeder (fair trade?). Tenslotte lieten de bestuursleden niet na, onder het genot van hun espresso, te grabbelen in het koekblik met zelfgebakken speculazen.

'En hoe voelt het om alle lopende activiteiten van de Stichting stop te zetten?' wilde het algemeen lid nog weten van de secretaris/oprichter.

'Heel goed,' sprak deze.

Er was niets voor de rondvraag; alles was gezegd. Na het uitlaten van het bestuur ging secretaris/oprichter even liggen, dat had hij wel verdiend, vond hij.