Feestmutsen

Op de dag dat mijn vader zijn 88ste en mijn moeder haar 83ste verjaardag zou vieren, verordonneerde de driejarige: 'We moeten feestmutsen maken. Maar dan wil ik er ook een.' Aldus geschiedde. Lieftallige, die kunstacademie heeft gedaan, wierp zich op als leider van Project Feestmuts. Ik knipte zwaar papier in repen, die LT aan elkaar niette, daarbij mijn schedel als mal gebruikend. 'Nietjes met de puntjes naar buiten!' gilde ik, nog net op tijd, anders blijft het haar van de (bijna)jarige, – indien aanwezig –, er aan hangen, en dat wil je niet. De driejarige was ondertussen halve cirkels vouwpapier getooid met "83", "88" en "3 3/4" aan het inkleuren. Bezigheidstherapie, met dank aan het kinderopvang-industrieel complex.
Bij aankomst op het feest gingen de mutsen meteen op, en het leek wel, maar zoiets kun je nooit bewijzen, alsof hiervan een sfeerverhogende werking uitging. In elk geval werd er gedanst (door de 83-jarige, de 3 3/4-jarige, en mijzelve, op 'Revolution'), dus het feest was geslaagd.