Wopke


Ik ben nog niet binnen bij Nico of ze begint over Wopke. 'Dat geloof je toch niet. Ik bedoel, er zo woest aantrekkelijk uitzien en dan ook nog heel pienter. Praeses van Minerva, twee studies, gepromoveerd, cum laude en alles. En zijn vrouw die er geweldig uitziet en die een drukke baan heeft als huisarts. Daar moet de duivel achter zitten, dat kan niet anders!'

Nico is op dreef vandaag.

'En dan hebben ze vier kinderen... Alsof het niets is, hebben ze die er ook nog bij. En ze zien er zo prachtig uit als stel die Wopke en zijn vrouw, hoe heet ze? Liselot. Die Wopke en zijn vrouw zien er echt uit alsof ze gelukkig zijn met zijn tweeën.'

Zeker ook nog gelovig, die Wopke?

'O je bedoelt als CDA'er? Ja, dat zal wel. Anders hou je het niet vol.'

Ik heb het dossier Wopke niet paraat dus ik pak de iPad erbij en stuit al gauw op de foto waar Nico over jubelt, waar ze niet over uitgepraat raakt, waarbij Wopke en zijn vrouw op Prinsjesdag blij rondhuppelen, hij in jacket en zij in een felrode jurk.

'Prachtig! En ze zijn niet eens getrouwd, dat vind ik ook zo sympathiek.'

O, dus toch niet zo christelijk, die Wopke.

'Nee. Nou, er kwam telkens iets tussen...Ze kennen elkaar niet eens van het corps. Hij zag haar op straat lopen en vroeg om haar nummer.'

Hij durft.

'En hij is ook nog heel sportief, Wopke. Gaat elke week met zijn vader van negentig of zo joggen. Echt ongelofelijk. Van dat kaliber vind je geen tweede hoor.'

Ik houd een foto van Wopke omhoog waarop hij, nou ja, iets minder oogt, iets minder Sexiest Man Alive, God's Gift to Women, etc. Ik vind hem te braaf. Te keurig. Zijn lippen zijn me te dun. Ik wil dikkere lippen.

'Ik geef toe lippen zijn belangrijk, maar wie heb je verder nog, die man die net is getrouwd –'

Grapperhaus?

'Als ik de keus had tussen Grapperhaus en Wopke...'

Maar wat dacht je van Hans van Mierlo, dat was een mooie politicus. Ik houd de iPad omhoog met een foto van Hans van Mierlo waar je u tegen zegt. Een man met lippen.

'Het zou best eens kunnen dat ik om  de lippen van Hans van Mierlo D66 heb gestemd destijds.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn