VuilnisbeltDenk je dat je een diepte investering doet in het huishouden, meer in het bijzonder de kookbenodigdheden door een friteuse aan te schaffen, een Belgisch geval van het merk FriFri, semi-professioneel ook nog, is het weer niet goed.

Allereerst: een extra apparaat. Kan niet, mag niet, moet niet, in een poppenwoning als de onze, meent A.. Op zich heeft ze daar wel een punt, maar ja, vooruitgang enzovoorts. De vraag is niet of we ons leven machinaliseren, maar hoe en wanneer.  'Waar wou je dat ding laten?'

'In de tuin.' Daar wilde ik ook gaan frituren, opdat de aldus vrijkomende geur, ook wel stank genaamd, wordt prijsgegeven aan de buitenlucht, in plaats van aan de binnenlucht waardoor wij er 24 uur of langer in leven. Hoe lekker de friet ook, zo lang wil je er niet aan worden herinnerd.

'Als je dat ding maar niet in het zicht laat staan, de tuin is geen vuilnisbelt.'

Ook een goede. De tuin is thans wel een vuilnisbelt maar met artefacten die zij er heeft neergezet. Als ik er iets neerzet is het meteen fout.

Vanavond wil ik mijn gezin verbijsteren met perfect gebakken zoete aardappelfriet, ik wil A. overbluffen en aftroeven zodat ze zag zeggen, onderuitgezakt, met haar buikje rond: 'Ik ben blij dat we eindelijk een semi-profi FriFri-friteuse hebben en dat je niet meer zo primitief frituurt in een gietijzeren pan zoals je de afgelopen tien jaar hebt gedaan of langer met alle gevaren voor onze gezondheid van dien.' Maar dit zegt ze niet. Ze zegt niets.

'Lekker krokant toch?' probeer ik nog.

Mijn eega haalt haar schouders op.

Na het eten probeer ik een plek te vinden op de vuilnisbelt, ik bedoel in de achtertuin, voor de FriFri om af te koelen. Over een opbergplek heb ik nog niet nagedacht.

Ik heb heel lang over deze aanschaf gedaan, ik doe altijd heel erg lang over een aanschaf, en sloeg 'dus' mijn slag toen het ding in kwestie bij Duikelman onlangs een tientje in prijs naar beneden was gegaan, van 120 naar 110 euro.

'Op Marktplaats, schampert A., 'zag ik precies dezelfde voor zestig euro. Nieuw.'Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn