PolsbandjeNieuwe Vriend P. videobelt uit Hong Kong – of, om meer precies te zijn, de compound op het eiland Lantau waar hij in quarantaine verblijft met Wereldberoemde J.

Let wel: dit is niet de beruchte HK Government Quarantaine: opgesloten in tot 'isolation centers' omgebouwde voormalige vakantieparken en/of gevangenissen.

P.'s compound ziet er fantastisch uit. P. ziet er fantastisch uit (hij fitnest veel) en de omgeving ook: bergachtig landschap, blauwe luchten, jungle. Als je dan in quarantaine moet, dan is dit zo slecht nog niet. Beetje netflixen, online krantjes lezen, muziek luisteren. 'We hebben wel meteen om een grotere flatscreen gevraagd.'

Maar je mag je huis 'dus' niet uit. Niet zonder trots laat P. zijn polsbandje zien met QR-code, die in verbinding staat met de StayHome-app op zijn telefoon, die zijn precieze whereabouts registreert. Dus even een ommetje maken om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld een boeddhistische tempel of een massage-studio, niet noodzakelijk in die volgorde, is er niet bij.

Misschien wil je op Lantau ook niet zo graag naar buiten want er zitten slangen, vertelt P., king cobra's, die zo ver omhoog kunnen komen dat ze je in je ogen kijken. 'Als je gebeten wordt schijn je binnen een half uur dood te zijn.'

Het spannendste moment beleefde P. toen hij 's nachts werd opgeschrikt door het geschreeuw van Wereldberoemde J. Er rende een hagedis door zijn slaapkamer.

Vanavond precies 1 minuut na middernacht loopt de quarantaine ten einde en wordt het polsbandje doorgeknipt en worden ze naar hun hotel in de stad gebracht – ook een soort quarantaine, maar dan anders. Iedereen die leeft is, op zijn of haar manier, in quarantaine, alleen de gradatie verschilt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn