Heb ik ooit mijn handen gewassen?


Ik ben in een overheidskolos te 's Gravenhage. De maatregelen zijn strikt en worden hier zelfs op directeursniveau afgedwongen. Het zal mede verklaren waarom er bijna niemand is en dat je zelf aan de beveiliging moet uitleggen welke afdelingen er in dit gebouw zoal te bezoeken zijn.

Op de WC  een handenwas-instructie.

Eindelijk! Volgens mij hebben mijn ouders/verzorgers op dit punt wat steken laten vallen. Ik kan mij bijvoorbeeld niet herinneren dat ze hamerden op wassen na wc-bezoek (wel voor het eten, trouwens). Of ik betuigde me ook op dat punt ongehoorzaam, dat is mogelijk.

1. Gebruik zeep. Dit kan ik volgen. Doe ik ook.

2. Palm tegen palm. Idem. Tot hier geen vragen. Dit is wat ik handenwassen zou noemen. Spoelen en klaar.

3. Rug tegen rug. What the? Dit voelt alsof je twee willekeurige pubers opdraagt elkaar te zoenen. Waar is de winst, Vendor? Palm tegen rug: ja. Rug tegen rug is geen hygiëne maar poëzie.

4. Tussen je vingers. Kan ik inkomen en heb ik, bij grondige besmeuring, ook heus wel eens beoefend.

5. Je hele duim. Pervers!

6. Schrob je nagels. Goeie, maar hoeveel virus zich doorgaans onder de nagels schuilhoudt weet ik niet.

7. Polsen. Vendor, wat denk je dat ik uitspook op de WC?

8. Spoel je handen. Je hebt me weer. Dit pas ik zelf ook vaak toe (zie 2).

9. Droog ze goed. Een leermoment. Ik ben dikwijls te ongeduldig om de droging der gewassen handen tot het eind toe af te wachten, waardoor ik toch weer met natte jatten terugkeer naar waar ik vandaan kwam, ze onderweg afdroog aan mijn broek of aan het jasje van een passant, en dat kan niet de bedoeling zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn