Zeep

L. Ron Hubbard


Bij mijn favoriete computerwinkel  – favoriet omdat hij op loopafstand is en omdat de man achter de toonbank, ik geloof dat hij uit het Midden-Oosten komt, altijd lacht en nooit de indruk wekt een probleem niet aan te kunnen, plus zijn scherpe prijzen – ligt een boekje van 30 pagina's getiteld Hoe je jezelf & anderen gezond houdt. Eerst dacht ik: dat boekje hoef ik niet te lezen, want ik weet al hoe ik mezelf & anderen gezond houdt. Toen dacht ik: wat doet een boekje over hoe je jezelf & anderen gezond houdt bij een computerwinkel? Tenslotte kwam de gedachte bij me op, dit zal aan mijn wachttijd hebben gelegen, het te lezen.
Ik begon achterin, bij de 'verklarende woordenlijst'.
'Zeep: een substantie die wordt gebruikt om te wassen of schoon te maken. Het zou een vaste of vloeibare stof moeten zijn, gemaakt van organische stoffen, die, wanneer ze gemengd is met water, voor een oplossing zorgt die alle ongewenste stoffen in de oplossing opneemt, waardoor het mogelijk wordt om ze weg te spoelen, wat resulteert in een schoon product.'
What the?
'Bleek: een sterke chemische stof die voor schoonmaken wordt gebruikt, die schadelijke bacteriën en ziektekiemen doodt.' Er staat nog net niet bij: 'injecteren tegen corona'.
Goed, nog één dan: 'Afzonderen: iemand met een aandoening volledig van andere mensen apart houden, zodat die aandoening zich niet zal verspreiden.'
Was dit een reclamefolder van de schoonmaakindustrie? Neen. Deze gratis informatievoorziening hebben we geheel & al te danken aan... •tromgeroffel•... de Scientology Church.
Hoe dan? Hoe denkt de SC zieltjes te kunnen winnen, lees: uw en mijn bankrekening te kunnen leegtrekken door het verspreiden van dit soort boekjes?
Ineens kreeg die term 'Afzonderen' en zijn verklaring in de lijst een hele andere betekenis. Aha! Nee, wacht even, het was me nog steeds niet duidelijk. Kan iemand die geen grand wizard is van de SC mij verlichten?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn