Tijdschriften

Forthcoming

Vol goede moed stap ik Atheneum Nieuwscentrum binnen om de Anus aan te schaffen, het tijdschrift van Gabriël Kousbroek waarvoor hij niet lang geleden in persoon reclame maakte in de kroeg. Ik was er al een tijdje niet meer geweest, in Atheneum Nieuwscentrum, maar alles lag en stond er nog bij zoals ik gewend was, dus de lang aangekondigde dood van het tijdschrift (of het nieuws, wat dat aangaat), is voorbarig.
Alleen de titels zijn anders.
'Mag ik van u één Anus?' vraag ik aan de man achter de toonbank, die misschien een scheerbeurt nodig had. (Ik heb ook vaak scheerbeurten nodig, haast ik mij hieraan toe te voegen, en ik werk niet eens bij Atheneum Nieuwscentrum.)
Glazige blik. 'Even achter kijken.' De man verdwijnt. Mijn blik glijdt langs de stapels tijdschriften. Waar is de Butt, dat, dacht ik, succesvolle, ooit door Gert Jonkers opgerichte tijdschrift voor liefhebbers van jongensheuvels?
'Anus hebben we niet meer. Al heel lang niet meer ontvangen. Kutlul ook niet, trouwens.'
Jammer. Ik was wel benieuwd naar de Anus en misschien nog wel wat meer naar Kutlul, nu ik van het bestaan daarvan afwist. Maar ik moest verder. Ik rekende wat bladen af met minder wervende titels.
Wat was dat? Terrible people?
'De Terrible people vliegt de zaak uit,' aldus de medewerker van Atheneum Nieuwscentrum.
Dit verklaart veel, zo niet alles.
Ik heb hem laten liggen.

PS: Binnen een week of drie, mailt desgevraagd Gabriël Kousbroek, ligt de gloednieuwe Anus in de winkel. 'Hij moet alleen nog gedrukt worden, ik wacht op de reclame-inkomsten en dan kunnen we los.'
PPS: Butt heeft volgens Wikipedia een oplage van 24.000, en is ooit door The Guardian uitgeroepen tot een van de 20 beste tijdschriften. Weet The Guardian van de Anus?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn