GrauwsluierIk heb te doen met mijn informaticus, ik bedoel: zijn minor, die hij in Berlijn had afgesproken, en die vandaag zou beginnen, is gecanceld. Dit scheelt ons zorgen zoals huisvesting, Christiane F.-achtige angstdromen en geld, ongetwijfeld, maar hem een buitenlands avontuur. Als alternatief gaat hij een minor robotica doen, gewoon in Delft. Allemaal online, uiteraard. 'Een huisgenoot van me gaat met de caravan naar Zuid-Frankrijk, zoekt een wifi-plekje en gaat van daaruit studeren.'

Wacht, is dat dezelfde huisgenoot die van de zomer pech kreeg met zijn vintage dafje op de terugweg uit Zweden? Op de heenweg werden ze er door de douane uitgepikt, moesten ze zich uitkleden (de rectale visite bleef gelukkig achterwege) en toen bleek een van de passagiers stuff in haar BH te hebben verborgen. Wat is er gebeurd met de geheime compartimenten? Volgens mij stikt zo'n vintage dafje van de geheime compartimenten. Hoe dan ook: 300 euro boete en geen stuff. Jammer.

Toen ze panne kregen bij Kopenhagen bleek de vintage dafbezitter wel weer zo goed georganiseerd dat ze in een hotel konden overnachten (na te zijn uit geweest, natuurlijk). De volgende dag werden ze keurig teruggevlogen op kosten der ANWB.

Aan het eind van een daaropvolgende surfvakantie in San Sebastian – 'lekker gegeten in sterrenrestaurants, pap' – krijg ik een telefoontje. Opnieuw pech, nu met het golfje van de vader van een der surfers. Of ik even wil tolken met de Franse garagisten, en dat doe ik graag, maar geen van die Franse garagisten heeft tijd voor les étudiants. Uiteindelijk lukt het ze om met een slakkengangetje naar huis te tuffen.

Ondertussen was de informaticus dusdanig koortsig en verkouden, dat hij vermoedde een bepaald virus onder de leden te hebben. Hij liet zich nasaal een wattenstaaf inbrengen. Uitslag: negatief. 'Toen voelde ik me al meteen een stuk beter.'

Ik wou dat we iets konden doen om de grauwsluier die over zijn studententijd ligt weg te nemen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn