Ziek

'Misschien moet je jezelf maar ziek melden vandaag,' zegt lieftallige vanochtend aan de ontbijttafel in het tenthuisje waar we donderdagmiddag naar toe waren gevlucht. Het ziet er inderdaad naar uit dat ik hetzelfde virus te pakken heb als de rest van mijn gezin, een gemeen zomerverkoudheidje inclusief keelpijn, spierpijn en misselijkheid. Ik bel mijn vervangende teamcoach (de reguliere teamcoach is met vakantie) om me af te melden. Als ik klaar ben met het inspreken van zijn voicemail, neem ik een hap uit mijn croissant, me verkneukelend bij het idee dat ik vandaag niet hoef te werken. 'Moet je eigenlijk niet thuis zijn als je ziek bent?' vraag ik me hardop af. 'Niet dat mijn teamleider het gaat controleren, maar toch. Wie ziek is, is thuis ziek. Volgens mij kun je niet ziek zijn in een tenthuisje.'