Gevecht met de apparatenTeerbeminde heeft €5 betaald om online een concert bij te wonen in de Noorderkerk, maar ze kan niet inloggen via Facebook.
Ik had een Vimeo-app gedownload om Re:Born te kunnen bekijken, een dansfilm van Annemijn Rijk,  ik verheugde me erop die op groot scherm te zien (de boekenkast is verdwenen ten gunste van de huisbioscoop) voor €1, maar mijn beamer wil niet communiceren met Apple TV.
Eindelijk krijgen we de beloofde piano-recital van Martin Oei live op de telefoon. Aansluiten op het bluetooth boxje dat ik bij Mediamarkt had gescoord? De telefoon herkent het boxje niet.
Als de corona-crisis iets heeft ontketend in mijn huishouden, is het een gevecht met de apparaten. Ik struikel over de voedingsdraden van geleende laptops voor de kinderen. Diezelfde kinderen schreeuwen moord en brand als de iPads die nacht per ongeluk niet zijn opgeladen. En sinds ik braaf de corona-check-app van de OLVG heb gedownload, ben ik oprecht teleurgesteld als ik een dag eens niet word opgeroepen om toch vooral mijn 'waarden' door te geven.
Aan het begin van de quarantaine werd lollig bericht dat de vraag naar seksspeeltjes was toegenomen en dat er een baby boom werd verwacht over negen maanden. Ik geloof daar nix van. We zijn veel te veel met onze apparaten bezig in plaats van met elkaar. We verwachten allerlei heil van onze apparaten, maar die heil is eindig en dikwijls gemankeerd.
Nu geldt dat uiteraard ook voor de bevrediging der lusten, maar als het goed is zit daar nog iets meer bij.
Het zin maken lukt even niet meer.
Ik verwacht pas een orgie als het einde in zicht is, een beetje zoals bij de bevrijding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn