Majesteit!Van harte met het bereiken van uw 53ste lente (ikzelf heb niet lang geleden mijn 53ste winter aangetikt). U ziet er patent uit – ook en vooral de vrouwen die u om u heen hebt verzameld trouwens. Mijn dochter wilde niet van de ontbijttafel komen om op de tizie van dichtbij echte prinsesjes te zien. Her loss. Als iets voor troost zorgt dezer dagen, dan is het de engelachtige immuniteit van onze kinderen; prinses Schoffie incluis. Hoe het kan weet ik niet, maar Wraakgodin Corona heeft geen zin in kinderen, zij laat ze ongemoeid. In die zin is deze pandemie niet Bijbels. Het is een Disney-pandemie. Wraakgodin Corona begrijpt dat ze teveel vijanden gaat maken, nog veel meer vijanden dan nu het geval is, wanneer zij dood en verderf gaat zaaien onder tieners en pre-tieners en zuigelingen en studenten. U heeft nog geen studerende kinderen, u bent laat aan uw voortplanting begonnen, (daar zult u uw redenen voor hebben gehad); ik wel, en ik kan u melden dat het erg goed gaat met de studenten. Ze zijn wat minder massaal lam dan gebruikelijk; dit zal enige krentenbaarden schelen.
U sprak in uw praatje de hoop uit dat dit de laatste keer zal zijn dat uw verjaardag op deze, mag ik zeggen ingetogen?, wijze gevierd wordt. Waar is die hoop op gebaseerd? Het oorlogskabinet spreekt van het nieuwe normaal. Als Amsterdammer met een beperking bevalt dat nieuwe normaal mij wel, maar ik zie wel een verlies: de gederfde bronsttijd. Als Koningsdag of Koninginnedag iets was, in het verleden, dan een mating ground, een huwelijksmarkt, een paringsdag. Geloof me, ik kan het weten. Als voormalig reverend van de Church of the Good Life (dit klinkt heel lang geleden, is het ook) heb ik talrijke tortelduiven in de echt verbonden, en het gros gaf aan elkaar te hebben leren kennen op deze dag. Ik maak mij zorgen, ik denk u ook, want iemand moet de engelen voortbrengen die uw land gaan bevolken en ons op onze oude dag, – vooral de mijne trouwens –, als we die insjallah, deo volente en b'ezrat hashem, ooit nog bereiken, van ons natje en droogje voorzien. Misschien twintigers en dertigers verplicht laten testen opdat ze elkaar vrijelijk kunnen bevruchten?

Vorstelijke groeten, ook aan HM de Koningin, was getekend, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn