Junior WeinsteinPaniek in thuisschool Frölkini: de tienjarige heeft in een persoonlijke videoboodschap een uitbrander gekregen van de meester. Waarom in godesnaam? Ik bedoel, als je de pupil zo ziet, met zijn rommelige haar, zijn Tadzio-mond en guitige lach, dan geef je hem toch meteen het voordeel van de twijfel? Neen. Meester Grindr is ziedend. Want? De pupil blijkt geen klap te hebben uitgevoerd, de afgelopen periode, zeg maar toen de maatregelen begonnen en de scholen zeg maar sloten en wij het werk van meester Grindr en zijn collegae zeg maar dienden over te nemen (onbezoldigd, nochtans, hoewel TOZO, etc.).
Wat the? Maar hij zat toch braaf achter zijn iPad met koptelefoon op, in bed, liefst? En hij kreeg toch prachtige bijlesjes van knobbel Jappe? Natuurlijk heb ik hem wel eens betrapt op brawlstarren, ik heb hem zelfs wel eens betrapt als hij een nieuwe game installeerde (heterdaadje: de game werd simultaan op mijn telefoon geïnstalleerd), en zijn buurtvriend was wel erg eager om samen 'huiswerk' te maken, maar een klein stemmetje in mijn achterhoofd zei altijd: hij  d o e t  wel net alsof hij niets doet, maar eigenlijk doet hij... ook niets. Die stem bleek dus gelijk te hebben.
Als de pupil met het charmante kuiltje in zijn rechterwang, Kleine Leeuw of hoe heet ie, niet als de wiedeweerga aan de slag gaat, dan krijgt hij als pre-advies circusschool. Of hij gaat direct bij PostNL werken. (What's not to like, dacht ik, dan hoef ik 's avonds ook geen reactievergelijkingen voor hem te maken of een stuk Punische Oorlog te vertalen).
Evenwel, Grindrs dreigement maakte indruk op de pupil. Sinds vandaag doet hij zijn best.  E c h t . En ik geloof hem, want ik kan het zien. Ik moet ook aan de bak; eigenlijk was de uitbrander bedoeld voor mij.
Een van de lessen die hij de afgelopen weken grandioos had laten schieten was aardrijkskunde. Wat zijn de kenmerken van een esdorp? Op de Junior Einstein-website – bijna schreef ik Junior Weinstein – kon je zien dat het onderwerp hem 18 seconden had weten te boeien. Best lang nog, vind ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn