NieuwsgierigHet Grote Afstoffen was begonnen, te beginnen bij de boekenplanken. Aan mij is geen grote afstoffer verloren gegaan; ik ben een luie stofzuiger, maar dit stof zat vast. Dan is mijn neiging nat afstoffen, maar dan heet het geen afstoffen meer maar afnemen, en ontstaat er modder. Eerst maar eens al die torenhoog gestapelde boeken van de boekenplanken af. Maar dat was nog niet zo eenvoudig. Elk boek dat ik van de boekenplank naar mijn bureau verhuisde moest uitgebreid worden bestudeerd, besnuffeld, gelezen, enzovoorts. Zogenaamd om te keuren, of het mocht blijven of niet, en als het mocht blijven, waar het dan bij de herschikking van de boekenplanken zou moeten worden ingedeeld, maar ik was gewoon nieuwsgierig. Sommige van die boeken had ik nooit goed ingekeken, of ik was vergeten dat ik ze had. Eén boek had ik wel ingekeken, maar kon ik niet genoeg inkijken: Erotic Art, een overzicht van "Drs. Eberhard and Phyllis Kronhausen" uit 1968 (kan iemand niet eens een documentaire maken over dat echtpaar?), en dan bleef ik vervolgens weer haken bij Ferdi, een Nederlandse kunstenares, en een plaatje van haar Womb Tomb. Dit ging heel lang duren.