Curb your enthousiasm

Op zondag ontvang ik een sms van de collega die in het boek Jeff heet, met een aantal rectificaties. Ik sms terug dat ik nog wel meer rectificaties verwacht. Wie probeert stiekem de werkelijkheid te vangen, als een jongen die een vlinder achterna zit met zijn net, moet rekening houden met rectificaties. Ik zal ze verwerken in de – DV, insjallah en be’ezrat hashem – tweede druk. Jeffs eindoordeel over het boek is geloof ik toch wel positief, hetgeen een meevaller mag heten. Jeff is niet de enige lezer op depot, maar zijn smaak komt volgens mij voor een groot deel overeen met de mijne, dus ik hecht waarde aan zijn mening. De naam die ik hem gegeven heb is ook niet zomaar een naam, hij hoort bij een karakter uit een HBO-televisieserie van een tijdje geleden die we allebei hogelijk waarderen: Curb your enthousiasm. Overigens heette dat karakter in het echt ook Jeff, maar dat is een detail.