Van zwerver naar accountant in twee (2) stappen, à €19,90Stap 1. Men kijke in de spiegel en men stelle vast dat het zwerverdom is aangebroken. Niet dat men hier niet al van doordrongen was door opmerkingen van huis- en kantoorgenote als: je ziet er verlopen uit, denk maar niet dat ik met een zwerver ... vul zelf in.
Men neme de beslissing dat het zwerverdom voor zover dit tot uiting komt in de slordige baardgroei, wellicht moet worden afgesloten, ook al is het 'stoer' om 'onverschillig' over te komen, vooral op het 'schoolplein'.
Men schere. Men kijke opnieuw in de spiegel en men stelle vast dat men 'herboren' is.
Stap 2. Men wasse de haren enkele maanden niet, waarmee weliswaar shampookosten worden uitgespaard, en, alweer, een prettige fuck you her en der op het schoolplein kan worden uitgedeeld, maar waarmee tevens het accountantendom, waar wij allen naar streven, niet bepaald dichterbij wordt gebracht. Men informere bij huis- en kantoorgenote naar Koerdische kultuurkapper: te ingewikkeld (volgende keer). Dus: op pad naar de kappersketen Lobotomy op de Rijnstraat (dezelfde Rijnstraat recent ontsterfelijk gemaakt op de eerste pagina van Rob van Essens De goede zoon. Speaking of Van Essen, die mag ook best weer eens naar de kapper, maar ik ben zijn huis- en kantoorgenote niet.)
Lobotomy hanteerde ooit de alleszins geestelijk gezonde prijs van 16 euro's of daaromtrent voor wassen & knippen, maar dit is 'dus' opgelopen tot €19,90.
Moet ik hiervoor, in gestreept kappersschort, de barricaden op?
Bij thuiskomst krijgt deze accountant te horen: 'Dat kan ik ook.' 'Sexy is anders.' En: 'Nou ja, over twee weken wordt het misschien nog wel iets.' Enzovoorts, enzoverder tot in eeuwigheid amen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn