Bericht van de cramping II: faits divers

1. Als we van de overvolle stad naar de overvolle cramping zijn gereden, moeten we van de overvolle cramping naar het overvolle strand en als we eenmaal op het overvolle strand zijn, moeten we stoelen bij de overvolle strandtent bezetten om daar te kunnen eten, 'anders is het vakantiegevoel niet compleet'. 'Ga jij die stoelen maar bezetten, als je dat zo graag wilt, voor mij hoeft het niet. Ik lig hier prima.' 'Ik heb alles geregeld, wil jij dat dan niet even doen? Dat is toch een kleine moeite?' 'Dat geeft me nieuwe stress, ik kom juist om te de-stressen.' Enzovoort, enzoverder tot in de eeuwigheid amen. Uiteindelijk zitten we natuurlijk toch in de felbegeerde stoelen, en land ik met een hand in de zoetzure saus.

2. Een blond jochie zegt tegen zijn zus: 'De volgende keer sla ik je een bloedneus.' De moeder probeert te sussen. Lukt niet. Later probeert de vader het. Zelfde type. Verloren zaak.

3. Een yogalerares uit Stuttgart beweert om morele redenen niet op Facebook te zitten. Die kende ik nog niet.

4. Alle kippen, en de meeste konijnenjongen in de cramping-kinderboerderij zijn in een paar nachten door een vos en een boommarter kapotgebeten. Een kalkoen hebben ze ook meegenomen. Dat was jammer, want die broedde net op een stel eieren.

5. Een man doemt ineens halfnaakt uit de duinen op vraagt om een vuurtje.

6. Een meisje op de fiets draagt een T-shirt met natte plekken.

7. Uit de dennenbomen daalt stuifmeel neer. Bosvreugd!