Procedure

Novum: brievenbuspakje dat niet door brievenbus past maar ook niet verdekt opgesteld kan worden achtergelaten dan wel bij buren in beheer gegeven. Hardop lees ik de te volgen procedure. Notificatie in de bus dat het pakje af te halen is bij belendende kantoorboekwinkel, en sticker met streepjescode op pakje tenzij er reeds een streepjescode op het pakje aanwezig is. Dan deze overnemen op de notificatie. Ah, er zit een code op, dus die neem ik over. Easy!
Eind van de ronde meld ik me bij voornoemde kantoorboekhandel met het pakje.
'Ik kan dit pakje niet aannemen,' zegt de dienstdoende klerk en geeft het aan mij terug.
'Waarom niet?'
'De code is niet inscanbaar. Dat betekent dat het pakje niet traceerbaar is.'
'Ik heb de geadresseerde een notificatie gegeven dat het pakje hier ligt,' zeg ik.
'Dat kan wel zijn, maar wij kunnen het niet aannemen.'
'Mag het voor deze ene keer niet hier blijven liggen?' Ik tik op het pakje, als om de onschuld ervan aan te tonen, en leg het alvast ergens op de toonbank, waar het geen kwaad kan.
De klerk schudt zijn hoofd en duwt het pakje terug in mijn hand.
'Kunt u niet voor deze ene keer een uitzondering maken?' Klink ik al schril? Zeker is dat achter mij een rij klanten ontstaat.
'Wij kunnen geen verantwoordelijkheid voor dit pakje dragen zolang het niet inscanbaar en dus niet traceerbaar is.'
'Dat begrijp ik, maar waar bent u bang voor? Straks komt degene wiens naam op dat pakje staat het pakje afhalen. Dan is iedereen toch gelukkig?'
'Wij kunnen het niet aannemen.'
Zuchtend verwijder ik me, met medeneming van mijn verlies, en het pakje, uit de kantoorboekwinkel.
Buiten beleef ik een eureka moment. De sticker met de streepjescode zit nog in mijn tas! Ik heb de code bij me! Ik hoef hem alleen maar op het pakje te plakken! Dus dat doe ik, betreed de winkel opnieuw, huppelend – ik betrap de klerk nog net terwijl hij zijn beklag over mij doet bij een collega – en geef het pakje opnieuw bij hem af, als een hond een stok bij zijn baasje. Het scannen lukt. Juichend verlaat ik de winkel. Er is weer iets gelukt, vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn