Naaien of genaaid worden

'Zij die structureel bijplussen, zullen hun tijden naar boven toe bijgesteld zien,' hoor ik de stem van de teamcoach van het werkoverleg in de buurtkroeg nagalmen.
Ik nam die uitspraak toen voor kennisgeving aan, zoals ik zo veel voor kennisgeving aanneem, maar het besef van de gevolgen die deze bijstelling zou hebben voor mij daalde pas een dag later in. Want ik ben geen structurele bijplusser, ik doe nu eens wat langer over een wijk dan er voor staat, dan weer wat korter, en ik redeneer soepeltjes dat die twee zich wel zo'n beetje zullen opheffen, zodat ik noch hoef bij te plussen, noch af te minnen.
Maar ik ga dus worden gestraft voor mijn gebrek aan opportunisme. Want ik had moeten bijplussen, eerlijk of niet. De bijplussers winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn