23. Cher Frédéric,


Re: lafheid
  
Ik wil je allereerst bedanken voor je bijdrage aan de verbetering van mijn leefomgeving. Het is een mooi ding om dezer dagen nog mensen bereid te vinden bijdragen te leveren ter verbetering van iemands leefomgeving, spontaan, en zonder dubbele agenda bovendien. Nou ja, iedereen heeft een dubbele agenda, daarvoor hoef je de agenda alleen maar om te draaien, maar in jouw geval zou ik toch willen spreken van een inherente goedaardige, ja behulpzame impuls, en zoiets moet worden toegejuicht. Natuurlijk: je had een oog op mijn huis in Caux. Meer dan een oog, je had het willen confisqueren om het cadeau te kunnen doen aan je veeleisende vriendin. Dat was de deal. Op de vrije markt lukte het je niet een bevredigende aanschaf te doen. Jij zou een bijdrage leveren aan de verbetering van mijn leefomgeving, en die van mijn vrouw, en ik zou jou in ruil voor die daad, nobel of niet, mijn huis cadeau doen. Je was er meteen verliefd op, op mijn huis. Je was ook meteen verliefd op de deal. Je zag alles ineens samenkomen: gunst, noodlot, en liefde. Ik heb je wat aanwijzingen gegeven, die heb je opgevolgd. Ook daar ben ik je dankbaar voor. Maar je begrijpt waarom ik mijn aandeel in de transactie niet kan nakomen. Halverwege heb je het gruwelijk laten afweten. Je lafheid heeft je ingehaald, Frédéric Groeninx van Zoelen. Heb je je mooie vriendin inmiddels van ons verteld? Verbaast me niets. Het hoeft al niet meer, Frédéric. Dit is het laatste wat je van me hoort, ik hef dit emailadres op, en ik stel voor dat jij hetzelfde doet. Pouff! Hartelijks, enz.'

2 opmerkingen:

  1. Pouff! Ik zie niet direct 'alles ineens samenkomen', moge het gunst, noodlot of liefde zijn.
    Wat kan de magere man met deze email anders beogen dan dat de zoektocht naar Frédéric naar hem leidt? En ook zonder deze mail mag hij toch verwachten dat het spoor uiteindelijk in Caux uitkomt?
    Enfin, desalniettemin genoten van dit prezomers feuilleton, merci beaucoup!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waljango, de rien. Je hebt kijkers, lezers, aandachtige lezers, en aandachtige lezers die reageren. Ik zou willen dat die laatste categorie groter was dan jouzelf, maar ik kan wel zoveel willen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn