Deel 5: Niets lijkt haar te verbazenHet laatste beeld op mijn netvlies voordat ik mijn bewustzijn verlies is dat van het putje in de blauwbetegelde zwembadbodem. Als ik weer bijkom, op het terras, kijk ik recht in de ogen van een vrouw in een jurkje met vrolijke vogeltjes. Ze heeft me net mond op mond beademing gegeven. In haar decolleté, onder het bandje van haar al even vrolijke bikini, bespeur ik een klein damespistool. 'Vous connaissez ce mec là?' zegt ze, nadat ik rechtop ben gaan zitten en een glas Provençaalse rosé heb gevraagd en gekregen. Ze wijst met haar hoofd richting een besnorde man in een plasje bloed. Ik schud van nee. Het is niet de jardinier. Ook niet de croissant-bezorger van La Tarte Tropezienne. Is het de buurman met het maanachtige nachtlicht? Ik vertel haar over het lijk, en de wonderbaarlijke verdwijning ervan. Het lijkt haar niet te verbazen. Niets lijkt haar te verbazen. 'Est-il mort?' vraag ik, uit voorzorg, over het meest recente slachtoffer. Ze knikt, bevallig. Ik neem mijn redster nog eens goed in me op. Dit is geen straf. 'Mais qui êtes vous?' 'Je m'appelle Eternité,' zegt ze, 'de Protection 24/7.' 'Quels beaux oiseaux,' zeg ik, over haar jurkje. Het kan geen kwaad om bij je redster in het gevlei te komen. 'Merci,' zegt ze, alsof ze het compliment nog nooit eerder gehoord heeft. 'Alors... Ça va, monsieur?' Ik klaag dat ik nog wel wat pijn heb aan mijn schedeldak, laat het klagen maar aan mannen over, anders gaat ze misschien weg. 'Voulez vous diner avec moi, ce soir, à La Ferme La Douceur?' Dat wil ze wel, als we eerst samen de besnorde snoodaard in stukken hakken, de stukken in plastic zakken stoppen en die naar de poubelle brengen. 'Ah, la poubelle,' zeg ik. 'Mais bien sûr.'

4 opmerkingen:

 1. Deutung.com:
  Vögel = Normalerweise sind Vögel im Traum ein Symbol für Phantasie, Gedanken und Ideen, die ihrem Wesen nach Freiheit benötigen, um hervortreten zu können.
  Bikini = Entblößung, zur Schau stellen, sich offenbaren.
  Dus de ik-figuur verlangt naar openbaring. Ik kan ook niet wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over die Eternite - 24/7, mag ik aan de schrijver aanbevelen dat ze nog even blijft leven? Mocht het tot vleselijke gemeenschap komen, dan willen wij graag details.
  Namens je publiek,
  Michiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rijk, waarom heeft u uw commentaar verwijderd? Het was juist uiterst nuttig. Ik heb uw correcties inmiddels doorgevoerd. Mijn Frans is niet meer wat het nooit geweest is.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn