Deel 2: SinistréDe volautomatische toegangspoort van de villa, waarvan een kant hapert, gaat langzaam open. Een vrachtwagen rijdt achteruit het terrein op. Opeens staat een jongeman voor mijn neus met een geitesikje en een koptelefoontje in zijn oor. 'Jardinier!' roept hij. 'Speak English?' Ik spring op van mijn ligstoel en been hem tegemoet. 'Spreekt u toch vooral Frans,' zeg ik. Mijn Frans, denk ik, is beter dan zijn Engels. Prompt steekt hij in rond Provençaals een minutenlang betoog af over de orage die vrijdagnacht over het dorpje heeft geraasd, en die voor een inondation heeft gezorgd en minstens duizend sinistrés. In zijn eigen kelder stond twintig centimeter en ook zijn auto was geheel ondergelopen en bevuild. 'Oh la la.' Meer weet ik niet uit te brengen. 'En hier,' vraagt hij, 'is hier veel schade aangericht?' 'Ça va,' zeg ik. 'Eh... de tuin ziet er nog goed uit.' 'Een van de voordelen van op de bergtop wonen,' lacht de jardinier. Ik knik en loods hem de poort uit, terwijl ik het lijk aan de rand van het halvemaanvormige zwembad uit zijn blikveld probeer te houden.


In de classificatie van het Rampenfonds was hier waarschijnlijk sprake van een D-ramp: zonneklaar.

3 opmerkingen:

 1. Nee, hier lijkt geen sprake van Sunset Boulevard. Alhoewel... in die film denkt ex-diva Norma zich eindelijk weer te wentelen in de belangstelling van de persbrigade, terwijl in werkelijkheid een politiemacht haar komt inrekenen vanwege dat zwembadlijk. Zou de jongeman met koptelefoontje in het oor en de eufemistische vraag naar de aangerichte schade agent/rechercheur kunnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Walt, je moet af van Sunset Blvd. – hoe goed die film ook is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch Freud en z'n psychoanalytische Traumdeutung dan - hoe passé ook in bepaalde kringen?
  Met Traumdeutung, 3897 Begriffe mit 3223 Deutungen moeten we dan een end komen.
  Zie bv. bij Schwimmbad:
  Wie alle stehenden Gewässer weist auch das Schwimmbad im Traum auf erotische Gefühle hin. Trübes Wasser darin ist aber ein Zeichen für undurchschaubare Gefühle und sexuelle Schwierigkeiten und Konflikte, bzw. dass Sie im Wachleben im Trüben fischen wollen, also etwas abseits der Legalität handeln.

  PS: sinistré is toch geen lijk, hè?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn