Deel 6: Dual useSamen met Eternité sleep ik het lichaam van mijn snode aanvaller naar het gazon achter de villa. Hakken op gras maakt minder herrie. Ik haal de bijl die ik in de garage heb zien liggen. 'Weet je zeker dat hij dood is?' Miniem hoofdknikje. 'Op de gewrichten mikken,' zegt ze, 'daar ontmoet men de minste weerstand.' Terwijl ik mijn werk doe met meer geestdrift dan ik had verwacht, ik heb mijn roeping gemist, vlijt zij een eindje verderop neer op een ligbankje in de zon en steekt een Gauloise Blonde op. Als ik 's mans benen van de romp heb gescheiden, en de ledematen in drie stukken heb gehakt, een procedé waaraan opmerkelijk weinig bloed te pas komt, steekt ze een hand op: 'Arrêtez! Ça suffit! Eerst de hompen inpakken. Dan gooi ik die alvast in de achterbak.' In de keuken vind ik grijze plastic zakken met daarop DUAL USE. De zak kan én gebruikt worden als boodschappentas, én als pedaalemmerzak. Franse supermarkten zijn inventiever dan je denkt. Eternité blijkt niet vies van versgehakte lichaamsdelen, maar kop en romp, waar toch nog wel wat bloed vanaf komt, mag ik zelf in plastic zakken proppen. Na afloop ruim ik met veger en blik de stoffelijke restjes op van het gazon, trek die door het toilet, schrob voor de tweede keer bloed van het terras bij het zwembad en stap bij Eternité in haar roomkleurige Volvo Amazone. 'Zijn dit al uw bezittingen,' vraagt ze, als we vol gas over de Croisette richting Ste. Maxime scheuren. 'Hoezo?' 'Mijn excuses, ik had het u eerder moeten zeggen. U keert niet meer terug naar de villa.'

5 opmerkingen:

 1. Femke, gefeliciteerd, het was de blondine. 'U keert niet meer terug' is duidelijk een aankondiging van de dood van de hoofdpersoon, die nu nog denkt dat hij gered is. Ze zal zich manifesteren als meedogenloze, bloeddorstige killer die haar slachtoffers eerst het hoofd van haar vorige slachtoffer laat opruimen.
  Arme hoofdpersoon, was er maar een manier om hem te waarschuwen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chiel, wil je de killer uit de kleren voordat ze toeslaat of daarna?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem11:25 p.m.

  ik vind het spannend! en ik
  voospel een onvoorspelbaar einde
  maar ik heb geen haast met het einde,
  nog een paar delen vol suspense graag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anonymous: u houdt wel van wat suspense op zijn tijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voorlopig mag ze blijven leven. Als ze maar weet dat ik haar door heb!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn