Wetenschappelijk bureau

Kwaliteitscontrole bij Duyvis

Waar is Arjen Lubach als je hem nodig hebt? Of, waar zijn Van Kooten en de Bie als je ze nodig had gehad? Jiskefet desnoods? Want de doorbraak van Thierry nodigt uit tot slapstick. Nu deed de combinatie van Baudet en Hiddema al verdacht veel denken aan Jacobse en Van Es, en het programma van Forum nogal op dat van de Tegenpartij, maar nu ik in de krant lees dat FvD er een wetenschappelijk bureau op nahoudt, zie ik onmiddellijk Lubach en De Wit voor me die dit bureau bemannen en daar iedere wetenschappelijke kwestie op Forumiaanse wijze, of moet ik zeggen Forumeske, daar ben ik nog niet over uit, behandelen.
Een beetje zoals de wetenschappers die de nootjes van Duyvis bestuderen.
'Alle niet-Borealen het land uit?'
'Oké!'
Misschien is zulke satire allang gedaan, terwijl ik niet keek, en ik kijk nogal vaak niet, dus ik zal wel weer eens achter de feiten aanlopen.
Hiddema die even een uurtje over een moeilijk boek gebogen zit.
Bij die Hiddema denk ik altijd dat hij er op elk moment tussenuit kan knijpen. Die man is niet serieus te nemen als politicus. Niet omdat hij er geen rabiaat rechtse ideeën op na zou houden die aanslaan in Den Haag en Rotterdam, daar twijfel ik geen moment aan, maar dat er iets schort aan zijn commitment. Ik denk dat hij stiekem verlangt naar een kruidige strafzaak als hij in de kamer zit. Een pleidooi houden in de rechtbank en een pleidooi houden in de TK: het lijkt op elkaar, maar het is niet helemaal hetzelfde. Een advocaat heeft geen wetenschappelijk bureau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn