Ultrakorte Entr'acte voor Vijf ContactgestoordenSetting: een wachtkamer bij de psychiater. Zes stoelen. Non descripte moderne kunst aan de muur, drie deuren waarvan ten minste twee spannend.
CG 1 (een man met een gigantische koptelefoon op, die heftige hoofdbewegingen maakt): Mag ik bezwaar maken tegen de term contactgestoord?
CG 2 (een vrouw met oortjes in die in een eindeloos gesprek verwikkeld schijnt te zijn) ... Sorry, even hier... Dat mag, maar veel zin heeft het niet. Had je eerder mee aan moeten komen, vrees ik... Waar was ik?
CG 1 Ik wist niet...
CG 2 ...O, nog even... Je moest eens weten wat jij niet allemaal niet weet... Ben je er nog, mam?
CG 3 (een jongen die aan het gamen is) Ik had een zeer goedje voor sociale interactie op mijn krokusrapport.
CG 4 (een vrouw met halflang grijs haar verdiept in een vuistdik boek) Sociale interactie is niet meer wat het geweest is.
CG 5 (een hipster koortsachtig tikkend op zijn met obscene stickers volgeplakte laptop) Mensen, deze discussie is zo gedateerd! Zo 2018... Ik bedoel, kom op zeg, de aarde gaat naar de klote, het boreale fascisme steekt de kop op en jullie maken je druk om zoiets totaal passé als contact?
CG 4 Ketak, noemden wij dat vroeger. Als in ketakvetensie. Die zette je dan bijvoorbeeld in Vrij Nederland, dan hoopte je op een bepaald niveau. Nu wordt er alleen nog maar geswiped op cleavage en sixpack.
CG 1 Language!
CG 5 Says who!
CG 1 Het enige contact dat de moeite waard is leg je op de dansvloer. Is mijn bescheiden mening.
CG 2 Sorry mam. Even. ... Jij hebt je recht op meningsuiting verspeeld omdat je je niet informeert.
CG 4 Contact met de spiegel zeker?
CG 1 Gaat je nix an. Denk jij dat je met je vuistdikke boeken een partner aan de haak slaat?
CG 5 Ik maak bezwaar tegen het woord partner... En de relatie tussen informatie en opinie is trouwens een interessante, in tijden van fake news.
CG 2. Mam! Sorry, ik moet hier weer even interrumperen... Fake opinions, dat is de nieuwe ziekte...
CG 4 Eh, CG 1? Lezen in het openbaar heeft mij nog geen windeieren gelegd. Vooral in de trein trouwens. Lezen in de trein is pick up art voor gevorderden.
CG 3 Zeg kunnen jullie allemaal even stil zijn, ik kan me niet concentreren!
Psychiater (in de deur van zijn spreekkamer): Oké, iedereen naar huis. Maak maar een nieuwe afspraak op de portal. Ik heb hoofdpijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat jullie er zijn