5. Drogeermiddelen

De zuster was gehandicapt. De zuster was gehandicapt en liet zich gebruiken door Hidde. De zuster was gehandicapt en liet zich gebruiken door Hidde nadat Hidde de zuster had gedrogeerd met een onbekend drogeermiddel. De zuster was gehandicapt en liet zich gebruiken door Hidde nadat Hidde de zuster had gedrogeerd met een onbekend drogeermiddel waaraan Hidde, zijnde apotheker te S., vrij gemakkelijk kon komen. De zuster was gehandicapt en liet zich gebruiken door Hidde nadat Hidde de zuster had gedrogeerd met een onbekend drogeermiddel waaraan Hidde, zijnde apotheker te S., vrij gemakkelijk kon komen en het was precies dat drogeren geweest, misschien nog wel meer dan het gebruiken, dat Hiddes wettige echtgenote had aangezet tot het toedienen van glorix.  De zuster was gehandicapt en liet zich gebruiken door Hidde nadat Hidde de zuster had gedrogeerd met een onbekend drogeermiddel waaraan Hidde, zijnde apotheker te S., vrij gemakkelijk kon komen en het was precies dat drogeren geweest, misschien nog wel meer dan het gebruiken, dat Hiddes wettige echtgenote had aangezet tot het toedienen van glorix, waarop Hidde, zijnde apotheker, toen hij hoorde dat het om glorix ging, met een minieme grijns het bleekmiddel door zijn keel had gegoten, op was gestaan, voorover was gebogen, en het bleekmiddel dat op weg was naar zijn maag had overgegeven in een mandje met oude brieven op haar bureau.

2 opmerkingen:

 1. Geen idee hoe dit stijlmiddel van zinsdeelcumulatie mag heten, maar de schrijver zal er ongetwijfeld genoegen in scheppen om zijn lezer, door de heersende temperaturen toch al enigszins verhit, hiermee tot het kookpunt te brengen.
  Toch: indien dit feuilleton zich in deze vorm doorzet, mag ik er dan vanuit gaan dat het lezen van de laatste zin het lezen van de voorgaande overbodig maakt?

  (Overigens associeer ik leeglopen niet met zinsdeelcumulatie maar die verteltrant kan een eigenaardigheid van de opdrachtgeefster zijn.)

  Voorts concludeer ik als Bedrijfshulpverlener incl. diploma Eerste Hulpverlener dat Hidde, zijnde apotheker te S., zijn ingewanden willens en wetens voor een tweede maal beschadigt door zijn braakactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Viktor,
  ik begrijp inmiddels van je dat geestschrijven inhoudt dat je het onderwerp zo min mogelijk onderbreekt, maar houdt het ook in dat je de woorden van het onderwerp letterlijk weergeeft? Zeker in dit geval zou enige redactie verfrissend werken. Waljango onploft straks!!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn