12. Wezenstein interesseerde zich in principe niet voor de motieven van zijn beoogde slachtoffers, hij interesseerde zich alleen voor de deelname zelf, en wat hij noemde het level of commitment.


Het tweede beoogde slachtoffer, of het derde, of vierde, al naar gelang bij wie je begon te tellen, was woonachtig in een niet onaanzienlijk huis in de Upper East Side, niet ver van het driesterrenrestaurant waar Wezenstein was wezen eten, had een niet onaanzienlijke positie als professor aan een niet onaanzienlijke universiteit, en beschikte over een niet onaanzienlijke belangstelling voor de menselijke aberratie in het algemeen en de neiging tot kunst in het bijzonder. Dat was de reden dat hij, Prof. dr. Baruch Rosenfeld, instemde met Wezensteins verzoek, nu al weer anderhalf jaar geleden ingediend, om deel te nemen aan The Big Sleep. Wezenstein interesseerde zich in principe niet voor de motieven van zijn beoogde slachtoffers, hij interesseerde zich alleen voor de deelname zelf, en wat hij noemde het level of commitment. Aan dat level of commitment zou het bij Rosenfeld wel enigszins kunnen schorten, dacht Wezenstein, ook al had hij zijn vrouw en kinderen voor deze nacht ondergebracht bij vrienden in Brooklyn Heights en leek hij uitermate in zijn nopjes toen Wezenstein om 11.45 PM met zijn apparatuur op de stoep stond. 'Ah, The Artist Formerly Known As Bum,' schertste Rosenfeld, gekleed in een satijnen ochtendjas, met, zo te zien, alleen een boxershort eronder. 'All the way from Europe, formerly known as the civilized world.' De Rotterdammer zweeg. Rosenfeld ging Wezenstein voor naar zijn lange houten keukentafel, waar zij eerst een nightcap zouden drinken. Daarna zou Wezenstein zijn apparatuur opstellen rond het bed waarop de professor zich zou neervlijen, maar niet dan nadat hij de nodige dosis slaappillen had genomen. 'When you hear me snore, I'd say attack, Herr Künstler!'

8 opmerkingen:

 1. Google zou zeggen: Bedoelde u: aberratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik me goed herinner was intermezzo Moorddroom in eerste instantie niet genummerd en ik constateerde daarom (met spijt) dat feuilleton was beëindigd.
  Maar neen, Moorddroom blijkt intermezzo en gaat intrigerende coalitie aan met feuilleton: bravo formateur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. W, 't is rechtgezet. Dank voor uw oplettendheid.

  Ik ben blij dat jij vindt dat het feuilleton nog even door mag gaan. Mijn moeder denkt er anders over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is, zoals bekend, moederliefde eeuwig en onveranderlijk.
  Toch zou het moeders sieren als ze hier haar bezwaren zou uiten.
  Nu kan alleen de zoon haar van repliek dienen. En dat zal geen effect hebben op moeders oordeel over zoonlief.
  Want ook dat is, zoals bekend, eeuwig en onveranderlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waljango, als u mij een correctie mijnerzijds toestaat: mijn moeders oordeel is over het algemeen buitengewoon tijdelijk en veranderlijk, maar dat kan aan mijn perceptie liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als zoonlief's oordeel over moeders juist is - en waarom ook niet, hij kent haar vanaf zijn geboorte - dan zou ik me van haar oordeel over dit feuilleton dus niet al te veel aantrekken: morgen denkt ze er ongetwijfeld anders over.
  Ik zou zeggen: mevrouw Frölke, geef uw mening hier bloot!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mevrouw Frölke geeft zich dikwijls bloot, maar als zij dit doet op dit forum eet ik mijn hoed op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem12:21 a.m.

  Of which operates lots of health-building natural green pack,
  pears, blueberries, watermelon, carrots, oatmeal, cucumber,
  spinach and even more when it comes to exceptional advantages:
  additional moistureless pulp combined with fundamental numbers of juices abundant with complexion quality.
  Normally, our J8004 Nutrients and vitamins Core Tv ad Masticating Juice machine
  is a great alternative for Juice Extractors. Secondly, ascorbic acid has become sea water disolveable.
  You would be able to sling understand it in your wallet all over the country that you diligently are.
  The mulch can become specifications might not be honored the liquid could very well slush during the open up towns that enable razor blade replacements or simply duration transitions, placing a fairly problem.


  Feel free to surf to my blog liquid soap mixing machine in nigeria

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn