Deel 10: Sabbatical

 

Ik zit met mijn knie in het verband aan de ontbijttafel. De Bernardelli, zul je net zien, is per ongeluk afgegaan, heeft mijn knie geschaaft – goddank niet doorboord – en een volmaakt rond gat geslagen in een vrieskist met een slot erop die aan mijn voeteneind staat. Over die vrieskist stel ik verder geen vragen. Het vuurwapen is me meteen door Solange afgenomen. 'Verder goed geslapen? Nog gedroomd?' informeert Eternité. 'Alleen leuke dromen,' lieg ik. In werkelijkheid bevatte mijn droom behoorlijk wat geweldsporno gericht tegen gezichtsloze monsters maar dat ga ik Eternité niet aan haar mooie neus hangen. Solange legt een aangebrande croque monsieur op mijn bord. Het ligt voor de hand aan te nemen dat Eternité en Solange uit hetzelfde hout zijn gesneden omdat ze allebei voor Protection 24/7 werkzaam zijn, maar er ligt zoveel voor de hand. Solange is het type matrone waar je geen ruzie mee wilt hebben, zelfs geen meningsverschil. Vandaag draagt ze een onduidelijk gewaad. Wie weet wat ze morgen aanheeft. Bij de koffie komt Eternité met een laptopje aanzetten met hartvormige muis van Japanse makelij. 'Nog even voor de administratie,' zegt ze over het terras zonder mij aan te kijken. Ik vind alles best. Voor de administratie ben ik tot veel, zoniet alles bereid. 'Naam?' 'Tristan Oleander.' Daar doet ze even over, om dat met haar parmantige vingertjes op haar laptopje in te voeren. Ik houd mijn blik gericht op de muis. 'Beroep?' 'Ik ben met sabbatical.' 'Wat was uw beroep voordat u met sabbatical ging?' 'Private banker.' Daar moet ze even om grinniken, om dat beroep, maar dat overkomt me wel vaker. 'Zult u weer private banker zijn als u terugkeert van uw sabbatical?' 'Dat is niet de bedoeling. Ik ben hier om mezelf tegen te komen, en dan eens goed door elkaar te schudden. Dat lukt al heel aardig moet ik zeggen. Ik had eigenlijk naar Thailand gewild maar dat vond mijn vrouw te gevaarlijk.'

5 opmerkingen:

 1. Aha, Ik krijgt een gezicht, stukjes gaan op hun plaats vallen. Althans, indien wij nog steeds in een feuilleton (blogton?) zijn verwikkeld (deel 10 dan toch zeker?).
  Overigens, volgens deutung.com kun je met gezichtsloosheid in een droom alle kanten op: duidt op verborgen krachten of op de weigering eigen fouten te erkennen. 'k Blijf benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ook. Dit feuilleton is begonnen voor ik er erg in had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha, ik begrijp dat het verhaal zich ontwikkeld 'as we go'. Ik ben benieuwd, pyschologiseer pas als het feuilleton is afgelopen en mocht de schrijver aan deel 11 beginnen: volgens mij wordt het tijd voor een nieuwe moord. Solange?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Michiel, je bent vlug van begrip voor iemand uit Hilversum. Vind je het goed als ik de slachtoffers uitkies?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben eigenlijk een brabo, vandaar. Die bemoeien zich graag met dingen die ze niks aangaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn