Deel 14: Je moet je wrijving ergens vandaan halen.Het hoofdgerecht bestaat uit frottage. Wat wil je, met een genootschap van frotteurs. Nu begrijp ik waarom de vloerbedekking in de living aanvoelde als een kortharige teckel. Je moet je wrijving ergens vandaan halen. Eternité doet, tot mijn vreugde, niet mee. Ze houdt zich afzijdig. Ze heeft zich uit haar laarzen gehesen en leest een kookboek. De kalen kunnen het alleen af. De details van de frottage laat ik het liefst aan de verbeelding van de surfer over. Wie prikkeling nodig heeft weet waar hij moet zijn. Er is een wet die zegt dat in fictie iedere frottage, welk geflikflooi of fetisjisme dan ook, functioneel moet zijn, maar dit is geen fictie. Terwijl de besnorde en bebaarde kaalhoofdigen druk bezig zijn met waar ze dan ook mee bezig zijn – wat je ook bedenkt op dit vlak: iemand is het ergens aan het doen – sluip ik langs het zwembad door een van de openstaande terrasdeuren naar de studeerkamer, waar ik mijn persoonlijke eigendommen heb achtergelaten. Dit is het lot van de private banker: hij zorgt zo goed voor de persoonlijke eigendommen van anderen dat die van hemzelf er bij inschieten. Met alleen een telefoon, waarvan de batterij bovendien op sterven na dood is, red ik het niet. Ik trippel met mijn buit naar de voordeur. Als ik iets denk te horen, anders dan het onheilspellende gegrom van het kwartet in de belendende kamer, en opkijk, staar ik in de loop van Eternité's Bernardelli. 'Haut les mains!' zegt ze, onaangenaam verrast.

2 opmerkingen:

  1. Ik vrees dat mijn verbeelding het af laat weten. Ik heb frottage opgezocht op Wikipedia:http://nl.wikipedia.org/wiki/Frottage
    en het geheel wordt er niet duidelijker op. Vergeef me de vraag: wat doen ze daar eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hun edele delen verkennen de grond.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn