Deel 19: Kill with kindnessDe rust lijkt te zijn weergekeerd op QG van Protection 24/7. Brazilian lounge  sijpelt door de onzichtbare speakers, een Gauloise blonde smeult op de zonovergoten vensterbank, Eternité lakt haar teennagels – noir obscur van Chanel –, terwijl ze Solange gebiedt van haar iPheun af te blijven omdat een iPheun niet geschikt is – niet gemáákt is – voor vrouwen zoals zij. Solanges vingers zijn, primair, te dik voor de widgets, en secundair heeft ze de neiging in het minuscule spraakgedeelte te kwijlen, ook als ze niet belt. Ik roer met een vinger in mijn lauwe thee. 'Hoelang word ik geacht hier nog te blijven?' Niemand antwoordt. 'Of moet er eerst nog een dode vallen, har-har?' 'Er vallen continu doden,' zegt Eternité  toonloos. 'Terechte doden, onterechte doden, toevallige doden, niet zo toevallige doden. Laat mij hier losjes Kundera citeren: als iedereen in staat zou zijn ongestraft en vanaf een afstandje een ander te doden, dan was de mensheid allang van de aardbodem verdwenen.' Solange gooit Eternités iPheun met een boogje op de bank en schommelt de kamer uit naar het toilet. 'Als ik het voor het zeggen had,' vervolgt mijn supervrouw, 'wat helaas niet zo is, zou mijn voorkeur uitgaan naar een mort atroce, een brute, afschuwelijke moord.' 'Een kogel door het oor?' 'Zoiets kan een kind bedenken. Bovendien: een gepasseerd station. Als de methode niet variabel is, als er niet voortdurend iets nieuws wordt bedacht, valt de dader door de mand. Dan gaat zelfs de achterlijkste gendarme beneden in het dorp een patroon herkennen in de lijken die hij aantreft. Ecoute, mon cher Tristan: doden laten vallen lijkt eenvoudig, en inderdaad, soms gaat het vanzelf, maar, geloof me, in de meeste gevallen vereist het behoorlijk wat vindingrijkheid.' Ze vindt me lief, dit streelt me. Er komt een geluidje uit mijn broekzak ten teken dat mijn telefoon op is, dit verontrust me. De oplader zat tussen mijn persoonlijke eigendommen, die Dunkelmann gisteravond in de open haard heeft gegooid om mij leren 'los te laten'. Ik wandel naar de zithoek, zet mijn thee op tafel en laat me, geveinsd achteloos, in de bank vallen, een schuin oog gericht op de iPheun. Zou 112 in deze regionen werken?