Daklozenkrant

Een vrouw van de daklozenkrant van Zuid Nederland benaderde me in de pauze van de Fuck Up Night in Strijp S om een interview-afspraak met me te maken. De vrouw, van middelbare leeftijd, nam daar nogal wat tijd voor, en de fotograaf die haar vergezelde, ook van middelbare leeftijd maar misschien is deze vermelding leeftijdsdiscriminatoir, nam nogal wat ruimte om foto's te maken voor bij een interview dat misschien nooit zou plaatsvinden.
'Wilt u even aan de kant gaan,' vroeg ik na een poosje aan het duo van de daklozenkrant, 'dan kan ik boeken signeren.' Schoorvoetend maakten ze plaats, maar toen ze de kans kregen vlogen ze weer op me af, als hongerigen op een schaal eten.
Het verbaasde me hen aan te treffen in dit deel van Eindhoven, bij deze gelegenheid, en nog meer hun draufgängerigheid. Temeer daar ik de vrouw hoorde zeggen dat er in deze contreien eigenlijk helemaal geen daklozen meer zijn.