Vermaak


In Bakkum staan twee restaurants. Het ene heet Café Restaurant Borst. Het andere, aan de overkant van een klein pleintje, heet Apicius.

Bij Borst is iedereen dronken, of bezig het te worden. Bovendien staat de geluidsinstallatie (denk: 'Sunday Bloody Sunday', 'La Vie En Rose' en uiteindelijk amorfe house) op 10. Een vrouw in een rolstoel, een sigaret in haar mondhoek, laat zich continu op en neer wippen door elke man die zich daartoe geroepen voelt. Een vrouw in een blote zwarte jurk, haar tattoeages goed zichtbaar, schudt haar billen in de deuropening. Een serveerster gooit volle plastic bekers bier leeg in de plantenbakken. Een man hapt, schreeuwend door zijn telefoon, in een bamischijf. Een ouder echtpaar bekijkt het tumult van een afstandje. Om 8 uur komt de politie langs in een SUV met open ramen. Of het wat zachter kan. En trouwens, had het niet al om 3 uur afgelopen moeten zijn? De vrouw met de blote jurk en de tattoeages lacht wat met de agenten af en klimt dan met een man in een housebroek op een kinderspeeltoestel waar geld in moet.

Uitdagend kijkt de vrouw met de blote jurk en de tattoeages mij recht in de ogen.

Wij zitten, op twee meter afstand, achter een niet volmaakt geïsoleerd, maar wel uitstekend uitzicht biedend raam van Apicius, waar we een vijfgangenmenu met bijbehorende wijnsuggesties tot ons trachten te nemen.

Ik vraag me af wie zich hier beter vermaakt.

Idylle, Kasper Niehaus. Ook al Bergense school.

7 opmerkingen:

 1. Ik weet het: wij, de lezers van je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Olga – Thorvald & Gaylord hebben zich zeker vermaakt. Maar voor een tweesterrenrestaurant viel de rekening alleszins mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Viktor, ik vond het werkelijk het allerslechtste restaurant uit de Michelin gids. Had ik je daar maar voor kunnen behoeden! Of begrijp ik dat je daar toch een andere mening over hebt ("de rekening viel alleszins mee")?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maurice, onder tweesterrententen heb ik weinig vergelijkingsmateriaal. Door de kredietcrisis ben ik niet in staat geweest, zoals jij, de Michelingids, systematisch af te lopen. Ik ben trouwens van mening dat je beter bij een tent kan gaan eten die geen sterren heeft en er graag een wil hebben, dan een tent die er een heeft en die graag wil houden. Goedkoper vaak ook. Zo bewaren wij goede herinneringen aan bijvoorbeeld Au coin des bons enfants te Maastricht. Wat jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar Viktor, ik heb er alle vertrouwen in dat Thorvald en Gaylord zich hebben vermaakt. Vertel, wie zijn dat?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn