Libido




Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn wonderdokter een testosteron-deficiëntie cadeau. Ik moest lachen. 'Wacht tot mijn vrouw dit hoort,' zei ik. 'Die gelooft zoiets nooit.' Mijn wonderdokter wees op de uitslag van de bloedtest en zei: 'Testosteron bijslikken verbetert de levenskwaliteit. Kijk eens op andros.nl, kliniek voor mannen.'
Een wereld gaat voor me open. Misschien ben ik inderdaad futloos, depressief en heb ik kortom van al die klachten last behalve van libido-verlies, volgens mij is er met mijn libido niets mis, maar het kan zijn dat mijn libido volgens Andros nog veel hoger moet. We zullen zien. Hoe dan ook denk ik dat mijn vrouw niet wil dat mijn libido omhoog gaat, dus daar zullen we iets op moeten verzinnen.
Ander 'nieuwtje' is dat ik nog 28,1 jaar te leven heb – statistisch gezien dan, afgaande op de gemiddelde levensverwachting van mannen in Nederland – en ik heb besloten om vanaf dit jaar af te tellen. Volgend jaar vier ik dus dat ik nog 27,1 jaar te leven heb, etc, tot ik uitgeteld ben. Als ik dan nog leef, tel ik weer bij. Dat is dan de tijd die ik als winst beschouw.
Overigens vind ik 28,1 jaar een belachelijk lange tijd. Wat je in die tijd niet allemaal kunt doen... Aan de andere kant, je kunt de dingen die je zou kunnen doen ook niet doen. In dat geval is 28,1 jaar niet zo lang.
'Of ik kom morgen onder de tram, dat kan ook,' zei ik tegen Nieuwe Vriend P., toen ik hem mijn statistiek en nieuwe verjaardagssysteem voorlegde.
'Daar zou ik maar van uit gaan,' zei hij.

1 opmerking:

  1. Dat testo-verhaal ligt toch iets ingewikkelder, lees ik in Wired. https://www.wired.com/story/testosterone-treatment-myth/

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat jullie er zijn