Eerste afwijzing der pojisie

'Naar aanleiding van je sollicitatie naar de functie van surveillant bij de eenheid Amsterdam delen we je mee dat je helaas niet bent geselecteerd om de procedure te vervolgen. Vanwege het grote aanbod zijn de kandidaten geselecteerd met de kenmerken die het beste passen bij de functie. Hierbij zijn vooropleiding, kennis van etnische groepen en culturen verkregen door achtergrond of ervaring, (werk)ervaring en woonregio meegewogen,' aldus de email van info@kombijdepolitie.nl.
Mijn sollicitatie bij de pojisie had mijn verbeelding vleugels gegeven. En niet alleen die van mij. Menigeen wilde mijn sollicitatiebrief lezen. Het was ook een goede brief. Als ik niet vijftig en wit was geweest, maar vijfentwintig en bruin, had ik het wel gehaald, denk ik. Maar een mens moet leven met zijn beperkingen.
Overigens geef ik nog niet op. Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg verlangt 500 extra agenten in Amsterdam. Me dunkt dat als hij die krijgt, de selectiecriteria enigszins worden aangepast, en 'kennis van etnische groepen en culturen verkregen door achtergrond of ervaring' wat minder zwaar meeweegt dan nu. Het eerste kabinet Wilders doet de rest.